Početna / Blogeri / LEGENDA O PROMJENI

LEGENDA O PROMJENI

Iza sedam mora, iza sedam gora, rijeka i dolina, ponosno stajaše jedna naopaka zemlja. U njoj vladaše zavist, oholost, nepravda, novac i moć.

U njoj živi masa slijepih ljudi, a onaj mali broj mudraca koji su još uvijek vidjeli, nije mogao da se izbori sa tolikom masom. Njihovi krici postajaše sve jači, ali shvatiše da je masa pored očiju izgubila i sluh.

Sada kada ih niko nije vidio ni čuo, mudraci se nađoše u slijepoj ulici. Godinama su tragali za lijekom ali ga ne nađoše. Međutim mudraci nisu odustajali. I dalje su hodali zemljom tražeći bilo šta što im može pomoći. Tražeći lijek pronalazili su jedni druge, ali iako ih je bilo sve više i dalje nisu mogli naći spas toj zaslijepljenoj masi. Jedino što su imali bilo je hrabro srce i žeja za promjenom.

I baš kada izgubiše skoro svaku nadu, vjetar donese jedan smotuljak. Mudraci ga nestrpljivo odmotaše i pronađoše “Legendu o promjeni”.

Legenda kaže da je njihova zemlja nekada bila stabilna i da su u njoj vladali harmonija, mir, ljubav, hrabrost i sreća. Međutim, jednoga dana dva brata se posvađaše oko boje fasade koju će postaviti na kuću. Jedan je htio zelenu – boju trave i krošnji drveća, a drugi plavu – boju mora i neba. Čuvši za svađu narod se podijeli, jedni na jednu, a drugi na drugu stranu. Nastade opšti haos u zemlji.

Ljut što ne stadoše svi na njegovu stranu, brat koji je htio zelenu fasadu, uze svu plavu boju koja je postojala u zemlji i zamaza oči pristalicama plave boje. Od tada je polovina naroda slijepa. Čuvši šta je njegov brat uradio, drugi brat zamoli nebo da pošalje najglasniju grmljavinu na pristalice zelene boje. Od tada je polovina naroda gluva. Kuća ostade bez fasade, a i bez stanara. Vremenom ovi što su bili slijepi postadoše i gluvi, a ovi gluvi postadoše i slijepi. I od tada u toj zemlji niti nrod vidi, niti čuje. Ostao je samo mali broj mudraca koji ne stadoše ni na jednu stranu i oni su jedini spas narodu i zemlji.

Legenda još kaže da je jedini spas za narod PROMJENA. Mudraci ispod legende pronađoše i recept za promjenu. Ispisan je u samo 4 koraka:
1. Udružiti sve mudrace u zemlji
2. Proizvesti naveći KRIK koji je ikad pušten u zemlji. Tako će se narodu vratiti sluh.
3. Kada se masi vrati sluh, neprestano širiti pozitivne priče i vremenom će progledati.
4. Kada se narodu vrate sva čula odati im da se put ka promjeni nalazi u njihovim srcima.

Mudraci odlučiše da će ostvariti legendu i stvoriše “GENERACIJSKI KRIK PROTIV STVARNOSTI U KOJOJ ODRASTAMO”. Sada su u potrazi za onima koji su spremni da puste KRIK, ako ste jedan od mudraca onda ste na pravom mjestu. Ovo je mjesto gdje ćemo se udružiti i ispuniti legendu. Samo ostanite on-line i budite dio ove priče! Zajedno ćemo ostvariti legendu. Vidimo se uskoro!

About Alisa

Takodje Pogledajte

TREBINJE – GRAD U KOJI SE ZALJUBIŠ

Rekao sam sebi da ako zbog nekog grada i geografske oblasti treba postati putopisac onda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *