Početna / Film / 89. ACADEMY AWARDS-OSCAR 2017.

89. ACADEMY AWARDS-OSCAR 2017.

Vjerujem da svi ljubitelji filma željno isčekuju 89. dodjelu Oskara, koja će se održati 26. februara u Los Angelesu.

Prošlogodišnja dodjela je dovela do podjeljenih mišljenja i osuđivanja zasluženosti nekih od nagrada, te tako ostavila veliki broj nezadovoljnih ljubitelja ove sedme umjetnosti. Ove godine Ryan Gosling i Emma Stone osojili su srca publike širom svijeta u jednom bezvremenskom mjuziklu pod nazivom La La Land. Jedna životna ljubavna priča režisera Damian Chazelle, velikog jazz ljubitelja i kreatora filma Wiplesh, dostigla je Titanik i All About Eve sa četrnaest nominacija i ušla u istoriju  kao prvi mjuzikl koji je to ikada uspio.

Lično, ne mogu da dočekam veče koju ću sa prijateljima, uz puno kokica i nezdrave hrane, da provedem uz dodjelu jedne od najprestižnijih nagrada svijeta. Ali, da vas ne zamaram svojim željama za ovogodišnje Oskare ostavljam vam spisak konkurencije u kategoriji za najbolji film. Ostalo je na vama, a najviše na Akademiji filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS).

Najbolji film:

Arrival

Hacksaw Ridge

Fences

Hell or Highwater

La La Land

Lion

Manchester By The Sea

Moonlight

Ostale nominacije možete da vidite ovdje.

Loki

About Loki

Nemojte da se bojite života, već avanturom oslovite ga, Nadajte se, jer samo tako se živjeti može. I vjerujte, o da, neka to bude povrh svega, Kada sve to spojite, svidjeće vam se život ispod vaše kože.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *