Početna / Mladi kao promjena / KOLIKO KOŠTA OSMIJEH?

KOLIKO KOŠTA OSMIJEH?

Od samog osnivanja, pa evo i danas, veliku podršku nam je pružilo DIS pozorište Banjaluka, čije inovativne i kreativne ideje rado promovišemo. Možda je malo sebično što riječi hvale upućujem pozorištu čiji sam član, ali ne mogu da ne podijelim sa vama radost koju mi upravo ovo pozorište svakodnevno pruža.
Prije par dana odlučimo mi da se kostimiramo i da podijelimo promotivni materijal. Obukli smo se u klovnove, medu, čarobnjake i druga stvorenja, što možete vidjeti i na fotografijama. I ne znam da li se sjećam veselijeg i razigranijeg dana od tog.


U posljednje vrijeme oko sebe viđam samo tužna, ljuta, nezadovoljna lica. Kao da se neki mračni oblak nadvio nad ovim gradom i pokrio svu radost. A moji drugari i ja probudili djecu u sebi. Vjerujte mi, ne možete ni zamisliti kakav je osjećaj kad ste kostimirani u klovna, sjedite u kolicima supermarketa, a kroz grad vas voza drugi klovn. To se ne može čak ni prepričati, to se jednostavno mora doživjeti.
Kako mi prođosmo kroz Gospodsku, odjednom nestaše sva sumorna lica. Oko sebe vidjeh samo sreću, radost, čula sam smijeh, dječiji vrisak pun veselja… Razvedri se nebo nad Banjalukom, ode crni oblak i otkri neku pozitivnu struju koja se skrivala iznad njega. Čak sam se i rasplakala, od smijeha.


Roditelji i djeca su sa nekom bojazni pitali da li mogu da se fotografišu sa nama. Njihova lica poprimiše neki čudan oblik kada su shvatili da im nećemo naplatiti fotografisanje, već da smo tu samo da probudimo djecu u sebi, u njima, ma u svima nama!
Ne mogu da ne prozovem silne teletabise, Maše i mede, i ostale “biznismene”. Da, to je prava riječ! Oni i nisu ništa drugo do obični “biznismeni”! Znaju da je na djeci najveća zarada, a ja se pitam koliko košta dijete u njima? Za koliko su prodali svoj dječiji osmijeh? Za koliko su prodali snove? I je li ta cijena dovoljna?

Natjeraše me ta zbunjena lica da se zapitam koliko zapravo košta osmijeh… Osmijeh je neprocjenjiv. Možete naplaćivati fotografije, prodavati igračke u svojim skupim kostimima, ali nikada nećete shvatiti šta znači iskreno obradovati nekoga. Možda ste navikli da sve ima svoju cijenu, ali biti nečiji razlog za osmijeh nema!
Uskoro se ponovo vidimo na ulicama Banjaluke. Do tada osmijeh na lice, on je neprocjenjiv, a ipak ne košta ništa.

About Alisa

Takodje Pogledajte

ZAŠTO SVE IMA KRAJ I ŠTA NAKON TOGA DOLAZI?

Zašto sve ima kraj i šta nakon toga dolazi? Zašto se čini da je uvijek …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *