Početna / Blogeri / NE ZATO ŠTO SU MI REKLI, VEĆ ZATO ŠTO JA TO ŽELIM!

NE ZATO ŠTO SU MI REKLI, VEĆ ZATO ŠTO JA TO ŽELIM!

Nikada ga nisam voljela. Možda sam ga čak i mrzila. Ne, nije mi uradio ništa loše, mrzila sam ga jer su mi rekli da ga mrzim. Često sam slušala kako pričaju loše o njemu. Rekli su da ću u njemu vidjeti samo zlo, rekli su da je otrovan mržnjom i da dobro u njemu ne postoji. Rekli su mi da se ne trudim, da ovakve kao ja nikada neće prihvatiti i da za mene u njegovom srcu nikada neće biti mjesta.
Čak sam ga se i plašila, naravno zato što su mi rekli da trebam da ga se plašim.
Krila sam svoje ime, skrivala čak i lice, imala sam osjećaj da su njegove oči uperene u mene jer su mi rekli da lako prepozna ovakve kao ja. Uvijek sam ga posmatrala sa prezirom.
Mrzila sam ga, bojala sam ga se, ali sam mu se uvijek vraćala. Na početku je to bilo rijetko, ali je vremenom postalo sve češće i češće. Svaki put kada bih mu se vratila osjetila bih neku tjeskobu u grudima, kao da me nešto stišće. Nikada se pred njegovim pogledom nisam osjećala slobodno.
Sva ta mržnja i strah koji sam nosila u sebi su polako slabili, a ja sam se grizla jer on mene i dalje mrzi, ili su mi bar tako govorili.
Ne znam zašto, ali uvijek sam voljela da ga vidim u maju, možda zato što tada ne bih bila sama s njim, ali maj je polako postao septembar, pa oktobar, pa skoro svaki mjesec u godini. Evo decembar je i ja sam po ko zna koji put tu. Prvi put ga vidim u bijelom. Prvi put ga vidim ovejanog snijegom. Prvi put vidim puste ulice i po prvi put osjetim da i on mene voli. To da sam ja njega zavoljela sam davno shvatila, ali nikada nisam bila sigurna da i on mene voli isto toliko. Pružila sam mu ljubav i on mi je uzvratio.
Ne gleda me više kao stranca, postao mi je prijatelj. Kao da je znao, baš kao da je znao da sam još kao novorođenče prvi uzdah od njega ukrala. Osjećam da je moj i da sam ja njegova. Postao je moj grad, grad kome se uvijek vraćam, grad koji me dočeka s ljubavlju i toplim osmijehom ljudi u njemu. Više mi nije usputna stanica i volim ga ne zato što mi je neko rekao da trebam, već zato što ja to želim. I svaki put kada odlazim Sarajevu ostavim dio svoje duše.

 

About Alisa

Takodje Pogledajte

ZVIJEZDE JESU OSVJETLJENE DA BI SVAKO PRONAŠAO SVOJU!

Sjećate li se dana kada ste skriveni ispod neke dekice ili sklupčani uz neki kamin, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *